Μέθοδος ανίχνευσης μηχανικών βλαβών παρεμπόδισης συστημάτων ψύξης

September 15, 2022
τα τελευταία νέα της εταιρείας για Μέθοδος ανίχνευσης μηχανικών βλαβών παρεμπόδισης συστημάτων ψύξης

Το σύστημα ψύξης είναι ένας γενικός όρος για τον εξοπλισμό και τους σωλήνες των οποίων η ψυκτική ουσία διατρέχει, συμπεριλαμβανομένων των συμπιεστών, των συμπυκνωτών, των throttling συσκευών, των εξατμιστήρων, των σωλήνων και του βοηθητικού εξοπλισμού. Είναι το κύριο συστατικό σύστημα του εξοπλισμού κλιματισμού, του εξοπλισμού ψύξης και ψύξης.

Το ελάττωμα παρεμπόδισης του συστήματος ψύξης έχει τις διάφορες μορφές όπως η παρεμπόδιση πάγου, η βρώμικη παρεμπόδιση και η παρεμπόδιση πετρελαίου. Τα ενοποιημένα χαρακτηριστικά ελαττωμάτων της παρεμπόδισης είναι: ο συμπυκνωτής δεν είναι καυτός, ο εξατμιστήρας δεν είναι κρύος, το τρέχοντας ρεύμα συμπιεστών είναι μικρότερο από κανονικό, και ο μετρητής πίεσης συνδέεται με την επάνω βαλβίδα χρέωσης παράκαμψης, η ένδειξη είναι αρνητική πίεση, ο τρέχοντας ήχος της υπαίθριας μονάδας είναι ελαφρύς, και ο ήχος του υγρού που περνά μέσω του εξατμιστήρα δεν μπορεί να ακουστεί.

Αιτίες και ελαττώματα της παρεμπόδισης πάγου

Το περιστατικό της αποτυχίας παρεμπόδισης πάγου οφείλεται κυρίως στην υπερβολική υγρασία στο σύστημα ψύξης. Με τη συνεχή κυκλοφορία της ψυκτικής ουσίας, η υγρασία στο σύστημα ψύξης συγκεντρώνεται βαθμιαία στην έξοδο του τριχοειδούς σωλήνα. Δεδομένου ότι η θερμοκρασία στην έξοδο του τριχοειδούς σωλήνα είναι η χαμηλότερη, το νερό παγώνει στον πάγο και βαθμιαία τις αυξήσεις. Εάν αυξηθεί, ο τριχοειδής σωλήνας θα εμποδιστεί εντελώς σε κάποιο βαθμό, την ψυκτική ουσία δεν μπορεί να κυκλοφορήσουν, και το ψυγείο δεν θα δροσίσει.

Η κύρια πηγή υγρασίας στο σύστημα ψύξης είναι: το μονώνοντας έγγραφο μηχανών στο συμπιεστή περιέχει την υγρασία, η οποία είναι η κύρια πηγή υγρασίας στο σύστημα. Επιπλέον, τα συστατικά του συστήματος ψύξης και οι συνδεδεμένοι σωλήνες αφήνονται με την υγρασία λόγω της ανεπαρκούς ξήρανσης το καταψύχοντας πετρέλαιο και η ψυκτική ουσία μηχανών περιέχουν περισσότερο από το επιτρεπόμενο ποσό υγρασίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνελεύσεων ή συντήρησης, οι σωλήνες είναι σε μια κατάσταση της ανάπτυξης για πολύ καιρό, με συνέπεια την υγρασία στον αέρα που αφαιρείται. Απορροφημένος από το έγγραφο μόνωσης μηχανών και το πετρέλαιο ψύξης. Λόγω των ανωτέρω λόγων, η περιεκτικότητα σε νερό του συστήματος ψύξης ξεπερνά το επιτρεπόμενο ποσό του συστήματος ψύξης, με συνέπεια την παρεμπόδιση πάγου. Αφ' ενός, η παρεμπόδιση πάγου καθιστά την ψυκτική ουσία ανίκανη να κυκλοφορήσει, και το ψυγείο δεν μπορεί να δροσίσει κανονικά αφ' ετέρου, το νερό θα αντιδράσει χημικά με την ψυκτική ουσία για να παραγάγει το φθορίδιο υδροχλωρικού οξέος και υδρογόνου, το οποίο θα προκαλέσει τη διάβρωση στους σωλήνες και τα τμήματα μετάλλων, και ακόμη και το μόλυβδο windings μηχανών. Η μόνωση είναι χαλασμένη, και θα προκαλέσει επίσης την επιδείνωση του πετρελαίου ψύξης, το οποίο έχει επιπτώσεις στη λίπανση του συμπιεστή. Επομένως, η υγρασία στο σύστημα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Η απόδοση της παρεμπόδισης πάγου στο σύστημα ψύξης είναι ότι το αρχικό στάδιο λειτουργεί κανονικά, ο εξατμιστήρας είναι παγωμένος, ο συμπυκνωτής διαλύει τη θερμότητα, τα τρεξίματα μονάδων ομαλά, και ο ήχος της μετακίνησης ψυκτικών ουσιών στον εξατμιστήρα είναι σαφής και σταθερός. Με το σχηματισμό της παρεμπόδισης πάγου, η ευδιάκριτη ροή αέρος γίνεται βαθμιαία πιό αδύνατη και διαλείπουσα. Όταν η παρεμπόδιση είναι σοβαρή, ο ήχος ροών αέρος εξαφανίζεται, η κυκλοφορία ψυκτικών ουσιών διακόπτεται, και ο συμπυκνωτής δροσίζει βαθμιαία κάτω. Λόγω της παρεμπόδισης, οι άνοδοι πίεσης εξάτμισης, ο τρέχοντας ήχος των αυξήσεων μηχανών, δεν υπάρχει καμία ψυκτική ουσία που ρέει στον εξατμιστήρα, η περιοχή παγώματος γίνεται βαθμιαία μικρότερη, οι αυξήσεις θερμοκρασίας βαθμιαία, και η τριχοειδής θερμοκρασία αυξάνεται επίσης μαζί, έτσι οι κύβοι πάγου αρχίζουν να λειώνουν. Η ψυκτική ουσία αρχίζει να κυκλοφορεί πάλι. Μετά από μια χρονική περίοδο, το φράξιμο πάγου εμφανίζεται πάλι, διαμορφώνοντας ένα περιοδικό φαινόμενο ανοικτός-φραξίματος.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Μέθοδος ανίχνευσης μηχανικών βλαβών παρεμπόδισης συστημάτων ψύξης  0

Αιτίες και ελαττώματα της βρώμικης παρεμπόδισης

Οι βρώμικες αποτυχίες παρεμπόδισης προκαλούνται από τις υπερβολικές ακαθαρσίες στο σύστημα ψύξης. Οι κύριες πηγές ακαθαρσιών στο σύστημα είναι: τα ξέσματα σκόνης και μετάλλων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής του ψυγείου, το στρώμα οξειδίων στην εσωτερική επιφάνεια τοίχων πέφτουν μακριά όταν ενώνεται στενά η σωλήνωση, οι εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες κάθε συστατικού δεν καθαρίζονται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, και η σωλήνωση δεν είναι στενά σφραγισμένη σκόνη εισάγει στο σωλήνα, το καταψύχοντας πετρέλαιο και η ψυκτική ουσία μηχανών περιέχουν τις ακαθαρσίες, και τη desiccant σκόνη της φτωχής ποιότητας στο ξεραίνοντας φίλτρο. Όταν αυτές οι ακαθαρσίες και σκόνες διατρέχουν του ξηρότερου φίλτρου, οι περισσότερες από τις αφαιρούνται από το ξηρότερο φίλτρο. Όταν υπάρχουν πολλές ακαθαρσίες στο ξηρότερο φίλτρο, μερικοί λεπτοί ρύπος και ακαθαρσίες παρουσιάζονται στον τριχοειδή σωλήνα από την ψυκτική ουσία με ένα υψηλότερο ποσοστό ροής, και στο κυρτό τμήμα του τριχοειδούς σωλήνα τα μέρη με τη μεγαλύτερη παραμονή αντίστασης και συσσωρεύουν, και η αντίσταση γίνεται μεγαλύτερη και μεγαλύτερη, το οποίο διευκολύνει τις ακαθαρσίες να μείνουν έως ότου εμποδίζεται το τριχοειδές αγγείο και το σύστημα ψύξης δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Επιπλέον, η απόσταση μεταξύ του τριχοειδούς σωλήνα και της οθόνης φίλτρων στο στεγνωτήρα φίλτρων είναι πάρα πολύ στενή για να προκαλέσει τη βρώμικη αποτυχία παρεμπόδισης επιπλέον, είναι επίσης εύκολο να ενωθεί στενά το στόμα τριχοειδών σωλήνων κατά την ένωση του τριχοειδούς σωλήνα και του στεγνωτήρα φίλτρων.

Μετά από την ψύξη το σύστημα είναι βρώμικο και εμποδισμένος, επειδή την ψυκτική ουσία δεν μπορεί να κυκλοφορήσουν, τα τρεξίματα συμπιεστών συνεχώς, ο εξατμιστήρας δεν είναι κρύα, ο συμπυκνωτής δεν είναι καυτός, το κοχύλι συμπιεστών δεν είναι καυτό, και δεν υπάρχει καμία ροή αέρος στον εξατμιστήρα. Εάν φράζεται μερικώς, ο εξατμιστήρας θα αισθανθεί δροσερός ή παγωμένος, αλλά μην παγωμένος. Οι εξωτερικές επιφάνειες του στεγνωτήρα και του τριχοειδούς αγγείου φίλτρων ήταν κρύες στην αφή, που πάγωσαν, ή ακόμα και hoarfrost. Αυτό είναι επειδή όταν θα εμφανιστούν οι ροές ψυκτικών ουσιών μέσω του μικροϋπολογιστής-εμποδισμένου στεγνωτήρα ή του τριχοειδούς αγγείου φίλτρων, throttling και της ελάττωσης της πίεσης, έτσι ώστε η ψυκτική ουσία που διατρέχει της παρεμπόδισης θα επεκταθεί, να ατμοποιήσει, και να απορροφήσει τη θερμότητα, με συνέπεια τη συμπύκνωση ή τη συμπύκνωση στην εξωτερική επιφάνεια της παρεμπόδισης. Παγετός.

Η διαφορά μεταξύ της παρεμπόδισης πάγου και της βρώμικης παρεμπόδισης: αφότου εμφανίζεται η παρεμπόδιση πάγου για μια χρονική περίοδο, η ψύξη μπορεί να επαναληφθεί, διαμορφώνοντας μια χρονική περίοδο να ανοίξει, την παρεμπόδιση για λίγο, και μια περιοδική επανάληψη της παρεμπόδισης και της παρεμπόδισης. Και μετά από τη βρώμικη παρεμπόδιση εμφανίζεται, δεν μπορεί να δροσιστεί.

Εκτός από τη βρώμικη παρεμπόδιση του τριχοειδούς αγγείου, εάν υπάρχουν πάρα πολλές ακαθαρσίες στο σύστημα, το ξεραίνοντας φίλτρο θα εμποδιστεί βαθμιαία. Επειδή το ίδιο το φίλτρο έχει μια περιορισμένη ικανότητα να φιλτραρίσει έξω το ρύπο και τις ακαθαρσίες, η παρεμπόδιση θα εμφανιστεί λόγω της συνεχούς συσσώρευσης των ακαθαρσιών.

 

Αποτυχία βουλωμάτων πετρελαίου και άλλες αποτυχίες παρεμπόδισης γραμμών

Ο κύριος λόγος για την παρεμπόδιση πετρελαίου στο σύστημα ψύξης είναι η σοβαρή ένδυση του κυλίνδρου συμπιεστών ή η υπερβολική εκκαθάριση μεταξύ του εμβόλου και του κυλίνδρου.

Η βενζίνη που απαλλάσσεται από το συμπιεστή απαλλάσσεται στο συμπυκνωτή, και εισάγει έπειτα το ξεραίνοντας φίλτρο μαζί με την ψυκτική ουσία. Λόγω του υψηλού ιξώδους του πετρελαίου, εμποδίζεται από desiccant στο φίλτρο. Η ψυκτική ουσία δεν κυκλοφορεί κατάλληλα, και το ψυγείο δεν δροσίζει.

Οι λόγοι για την παρεμπόδιση άλλων σωληνώσεων είναι: όταν η σωλήνωση ενώνεται στενά, εμποδίζεται από την ύλη συγκολλήσεως ή ο ίδιος ο αντικατεστημένος σωλήνας εμποδίζεται και δεν βρίσκεται πότε ο σωλήνας αντικαθίσταται. Η ανωτέρω παρεμπόδιση προκαλείται από τους ανθρώπινους παράγοντες, έτσι πρέπει να ενωθεί στενά και να αντικατασταθεί ο σωλήνας. , πρέπει να χρησιμοποιηθεί και να ελεγχθεί όπως απαιτείται, έτσι ώστε δεν θα προκαλέσει την τεχνητή αποτυχία παρεμπόδισης.

Πώς να αποβάλει την παρεμπόδιση στο σύστημα ψύξης

ανίχνευση μηχανικών βλαβών 一、 της παρεμπόδισης πάγου

Η αποτυχία φραγμών πάγου του συστήματος ψύξης οφείλεται στην υπερβολική υγρασία στο σύστημα, έτσι το ολόκληρο σύστημα ψύξης πρέπει να είναι ξηρό. Υπάρχουν δύο μέθοδοι επεξεργασίας:

1. Χρησιμοποιήστε έναν ξεραίνοντας φούρνο στη θερμότητα και ξεράνετε τα συστατικά, αφαιρέστε το συμπιεστή, το συμπυκνωτή, τον εξατμιστήρα, το τριχοειδές αγγείο, και τον επιστροφής σωλήνα αέρα στο σύστημα ψυκτικών ουσιών από το ψυγείο, και τους βάλτε στον ξεραίνοντας φούρνο για τη θέρμανση και την ξήρανση. Η θερμοκρασία στο φούρνο είναι περίπου 120 ℃, ο χρόνος ξήρανσης είναι 4 ώρες, μετά από τη φυσική ψύξη, ξήρανση χτυπήματος με το άζωτο ένα προς ένα. Αντικαταστήστε το στεγνωτήρα φίλτρων με έναν νέο, και έπειτα μπορείτε να συγκεντρώσετε και να ενώσετε στενά, να πιέσετε για την ανίχνευση διαρροών, γεμίζετε με την ψυκτική ουσία, τη δοκιμαστική λειτουργία και τη σφραγίδα. Η χρησιμοποίηση αυτής της μεθόδου για να αποβάλει την παρεμπόδιση πάγου είναι το καλύτερο, αλλά ισχύει μόνο στο τμήμα εξουσιοδότησης του κατασκευαστή ψυγείων. Γενικά, το τμήμα επισκευής μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μεθόδους όπως η θέρμανση και η εκκένωση για να αποβάλει το ελάττωμα παρεμπόδισης πάγου.

2. Χρήση που θερμαίνει και σκουπίζοντας με ηλεκτρική σκούπα και δευτεροβάθμιος που σκουπίζει για να αφαιρέσει την υγρασία από κάθε συστατικό του συστήματος ψύξης.

ανίχνευση μηχανικών βλαβών 二、 της βρώμικης παρεμπόδισης

Υπάρχουν δύο τρόποι να αποβληθεί η τριχοειδής αποτυχία παρεμπόδισης: κάποιο είναι να χρησιμοποιηθεί το αέριο υψηλού αζώτου που συνδυάζεται με άλλες μεθόδους για να εκραγεί ρύπος του παρεμποδισμένου τριχοειδούς σωλήνα. Αφότου φυσιέται κατευθείαν ο τριχοειδής σωλήνας, μετά από να καθαρίσει και να ξεράνει τα διάφορα συστατικά στο σύστημα ψύξης, συγκεντρώστε εκ νέου και ενώστε στενά το ελάττωμα. αποκλείστε. Εάν το τριχοειδές αγγείο εμποδίζεται σοβαρά και η ανωτέρω μέθοδος δεν μπορεί να αποβάλει το ελάττωμα, η μέθοδος το τριχοειδές αγγείο χρησιμοποιείται για να αποβάλει το ελάττωμα, ως εξής:

1. Χτύπημα έξω ο ρύπος τριχοειδής σωλήνας με το υψηλό άζωτο: κόψτε το σωλήνα διαδικασίας για να απαλλάξετε το υγρό, να ενώσετε στενά τον τριχοειδή σωλήνα από το ξεραίνοντας φίλτρο, να συνδέσετε την τριπλή βαλβίδα επισκευής με το σωλήνα διαδικασίας συμπιεστών, και να την γεμίσετε με την υψηλή πίεση του αζώτου 0.6-0.8MPa, και ισιώστε τον τριχοειδή σωλήνα και την θερμάνετε με μια φλόγα ανθράκωσης συγκόλλησης αερίου για να ανθρακώσετε το ρύπο στο σωλήνα, και εκραγείτε το ρύπο στον τριχοειδή σωλήνα στο πλαίσιο δράση του υψηλού αζώτου. Αφότου απελευθερώθηκε το τριχοειδές αγγείο, 100 μιλ. carbontetrachloride προστέθηκε για τον καθαρισμό αερισμού. Ο καθαρισμός του συμπυκνωτή μπορεί να καθαριστεί με carbontetrachloride στην καθαρίζοντας συσκευή σωλήνων. Κατόπιν αντικαταστήστε το στεγνωτήρα φίλτρων, γεμίστε με το άζωτο για την ανίχνευση διαρροών, και γεμίστε τελικά με την ψυκτική ουσία.

2. Αντικατάσταση του τριχοειδούς αγγείου: Εάν ο ρύπος στο τριχοειδές αγγείο δεν μπορεί να κατακλυθεί με την ανωτέρω μέθοδο, το τριχοειδές αγγείο μπορεί να αντικατασταθεί μαζί με το χαμηλής πιέσεως σωλήνα. Κατ' αρχάς, αφαιρέστε το χαμηλής πιέσεως σωλήνα και τον τριχοειδή σωλήνα από την ένωση χαλκός-αργιλίου του εξατμιστήρα από τη συγκόλληση αερίου. Όταν αποσυνθέτοντας και ενώνοντας στενά, η ένωση χαλκός-αργιλίου πρέπει να τυλιχτεί με το υγρό νήμα βαμβακιού για να αποτρέψει το σωλήνα αργιλίου από την ύπαρξη έγκαυμα έξω από υψηλής θερμοκρασίας.

Κατά αντικατάσταση του τριχοειδούς αγγείου, τη μέτρηση ροής πρέπει να πραγματοποιηθεί. Η έξοδος του τριχοειδούς αγγείου δεν πρέπει να ενωθεί στενά με τον κολπίσκο του εξατμιστήρα πρώτα, και μια διοικητική βαλβίδα και ένας μετρητής πίεσης πρέπει να εγκατασταθούν στον κολπίσκο και την έξοδο του συμπιεστή. Αφότου τρέχει ο συμπιεστής, ο αέρας θα απορροφηθεί από τη χαμηλής πιέσεως βαλβίδα επισκευής. Όταν η εξωτερική ατμοσφαιρική πίεση είναι ίση, η υποδεδειγμένη πίεση του υψηλού μετρητή πρέπει να είναι σταθερός σε 1-1.2MPa. Εάν η πίεση υπερβαίνει, δείχνοντας ότι η ροή είναι πάρα πολύ μικρή, ένα τμήμα του τριχοειδούς αγγείου μπορεί να κοπεί έως ότου η πίεση είναι κατάλληλη. Εάν η πίεση είναι πάρα πολύ χαμηλή, σημαίνει ότι το ποσοστό ροής είναι πάρα πολύ μεγάλο. Το τριχοειδές αγγείο μπορεί να κουλουριαστεί αρκετές φορές για να αυξήσει την αντίσταση του τριχοειδούς αγγείου, ή ένα τριχοειδές αγγείο μπορεί να αντικατασταθεί. Αφότου η πίεση είναι κατάλληλη, το τριχοειδές αγγείο είναι ενωμένο στενά στο σωλήνα κολπίσκων του εξατμιστήρα.

Κατά ένωση ενός νέου τριχοειδούς αγγείου, τη μήκος της ένωσης χαλκός-αργιλίου πρέπει να είναι περίπου 45cm για να αποφύγει την παρεμπόδιση. Όταν το τριχοειδές αγγείο ενώνεται στενά με το στεγνωτήρα φίλτρων, το μήκος εισαγωγής είναι κατά προτίμηση 2.5cm. Εάν το τριχοειδές αγγείο παρεμβάλλεται πάρα πολύ στο στεγνωτήρα φίλτρων και είναι πάρα πολύ στενό στην οθόνη φίλτρων, τα μικροσκοπικά μοριακά μόρια κόσκινων θα εισαγάγουν το τριχοειδές αγγείο και θα το εμποδίσουν. Εάν το τριχοειδές αγγείο παρεμβάλλεται ελάχιστα, οι ακαθαρσίες και τα μοριακά μόρια κόσκινων κατά τη διάρκεια της συγκόλλησης θα εισαγάγουν το τριχοειδές αγγείο και θα εμποδίσουν άμεσα το τριχοειδές κανάλι. Επομένως, το τριχοειδές αγγείο δεν παρεμβάλλεται στο φίλτρο, ούτε πάρα πολύ ούτε ελάχιστα. Πάρα πολύ ή δημιουργεί ελάχιστα έναν κίνδυνο. Τα σχήματα 6-11 παρουσιάζουν θέση σύνδεσης μεταξύ του τριχοειδούς αγγείου και του στεγνωτήρα φίλτρων.

ανίχνευση μηχανικών βλαβών 三、 των βουλωμάτων πετρελαίου

Το περιστατικό του πετρελαίου που συνδέει την αποτυχία δείχνει ότι υπάρχει πάρα πολύ καταψύχοντας πετρέλαιο μηχανών που παραμένει στο σύστημα ψύξης, το οποίο έχει επιπτώσεις στην επίδραση ψύξης, ή ακόμα και αποτυγχάνει να καταψύξει. Επομένως, το καταψύχοντας πετρέλαιο μηχανών στο σύστημα πρέπει να καθαριστεί επάνω.

Όταν το πετρέλαιο του φίλτρου εμποδίζεται, ένα νέο φίλτρο πρέπει να αντικατασταθεί, και συγχρόνως, μέρος του πετρελαίου ψύξης που συσσωρεύεται στο συμπυκνωτή εκρήγνυται με το υψηλό άζωτο, και ο συμπυκνωτής μπορεί θερμαίνω από έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα όταν εισάγεται το άζωτο.

 

 

 

 

Co. εξοπλισμού ψύξης της Σαγκάη KUB, ΕΠΕ.

 

Διεύθυνση: Νο 328 στο 4ο δρόμο εγκαταστάσεων hengyong, περιοχή Jiading, Σαγκάη
Διεύθυνση εργοστασίων: Νο 328 στο 4ο δρόμο εγκαταστάσεων hengyong, περιοχή Jiading, Σαγκάη
Χρόνος εργασίας: 8:3017:30 (χρόνος του Πεκίνου)
Τηλέφωνο:

86-021 -63184860-17 (χρόνος εργασίας)

86--13916495206 (μη εργάσιμος χρόνος)

Fax: 86-021-53750132
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: το lucy@shkubao.com

 

Διευθυντής πελατών

Κα Amy LU

Τηλέφωνο: +8613916495206

WeChat: kubaosh

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: το lucy@shkubao.com

 

 

Η Δεσποινίς. Mophy Mao

Τηλέφωνο: +8615001938306

WhatsApp: +8615001938306

WeChat: kub-maomao

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: το kub@shhkubao.cn